Visie

Emoties zijn informatief. Ze komen in jou op, en maken jou uniek. Ze liggen ten grondslag aan de keuzes die je maakt. Je hebt een manier aangeleerd om met je emoties om te gaan. Vaak neem je je eigen emoties niet serieus, en wimpel je ze weg: ‘stel je niet zo aan’ of ‘het is niet belangrijk’. Bij Mijn Vierkante Meter leer je op een gezonde en constructieve manier omgaan met je emoties. Niet door eindeloos over ze te praten, maar door ze te voelen.

Hulp bij het omgaan met emoties
De problemen die je als gevolg van niet-gewilde en niet-erkende emoties ondervindt zijn vervelend genoeg. Je herkent patronen in je leven, waardoor je niet langer naar de ander kunt blijven wijzen, of jezelf voor de gek kunt blijven houden. Vaak zie je dit pas in op een moeilijk en pijnlijk moment van crisis en moet je hier wel aan toegeven.
Door plaats te nemen op jouw eigen veilige plek bij Mijn Vierkante Meter verandert je perspectief, leer je tijd nemen om te voelen en emoties te erkennen. Uiteindelijk lukt het je om destructieve patronen in je leven te doorbreken.

Van voelen naar praten
Wil je verder praten over iets dat vragen oproept op jouw vierkante meter dan kan dat. Vanuit mijn achtergrond als psycholoog en ervaringsdeskundige is een gesprek buiten de inloop om mogelijk. Ik leer je waardering ontwikkelen voor jouw gevoelens.

Positieve effecten op lange termijn
De inloop mindfulness helpt je om de discipline van het ‘zitten’ in je dagelijks leven te ondersteunen. Het maakt het makkelijker om thuis te oefenen op je eigen vierkante meter, waar je in stilte tot jezelf kunt komen. Het helpt als je regelmatig de tijd neemt voor mindfulness, dan heb je er op lange termijn meer profijt van.