Inloop ‘mindfulness en meer’

De dagelijkse hectiek is een dwingeland. Moeten, moeten, moeten. Je rent jezelf continu voorbij, totdat het niet meer gaat en je wordt teruggefloten. Je lichaam geeft het aan: moeheid, hoofdpijn, irritatie, stress, negatieve gevoelens. Hoe kun je omgaan met dit soort signalen, hoe kun je je spanning zèlf verminderen en ten slotte: hoe kun je die minder hoog laten oplopen…?

Meedoen met mindfulness
Bij Mijn Vierkante Meter ben je van harte welkom om mee te doen met de inloop. Mindfulness betekent: volledig bewust van de huidige ervaring. Je kunt het vertalen als ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Tijdens de inloop oefen je in stilte aanwezig te zijn in het ‘hier en nu’, gedachtestromen te onderbreken, gevoelens te herkennen en niks weg te drukken. Een vierkante meter van stof is jouw eigen plek. Hierop doe je niets anders dan ‘te zijn zonder te doen’; je leert hoe je het op jouw eigen vierkante meter steeds veiliger kunt maken. Wil je dieper ingaan op een persoonlijk thema, dan kan dat buiten de inloop.

Samen stilzitten
Het gaat om een inloop, geen cursus. Ik wil je laagdrempelig de mogelijkheid bieden om jouw mindfulness en discipline van het ‘stil te zijn’ te ondersteunen, zodat je het ook thuis kunt beoefenen en kunt integreren in je leven. Voel je vrij om te komen, ongeacht je ervaring. Samen een uur stilte-werk beoefenen is anders dan alleen. Je zult merken dat je, ongeacht je verhaal, wie je bent of wat je doet en nauwelijks gesproken te hebben, iets met elkaar deelt, wat verzachtend werkt, troostend. Dat wordt wel common humanity genoemd.

Mindfulness heeft effect
Door mindfulness in je dagelijkse leven te integreren leer je meer zelfsturend in het leven te staan. Je leert eerder aan te voelen waar jouw grenzen liggen en wat je wel en niet wilt. Je krijgt meer regie over je leven en je zal minder snel vervallen in ‘moeten’. Op een gegeven moment zul je ervaren dat je keuzes gaat maken die bij jou passen en die jou goed doen.