Voice dialogue

Inquiry & voice dialogue

Tijd en ruimte voor trage vragen.
Vragen die aandacht nodig hebben, geen antwoord.

Waarom inquiry en voice dialogue?
We blijven vaak zitten met wezenlijke vragen. We zoeken het antwoord buiten onszelf, we maken er geen tijd voor, we schamen ons. Met behulp van deze technieken dalen we af naar hoe iets werkelijk voor ons is; geven we stem aan wat er wel leeft maar onbewust gecensureerd wordt..
Inquiry en voice dialogue zijn kun je het best zelf ervaren. Pas dan kan je voelen wat het voor je doet.

Wat gaan we doen?
We gaan in een veilige setting
• ontspannen door stilte, geleide meditatie en body/mindwerk;
• ervaren wat deze werkvormen inhouden;
• werken aan persoonlijke vragen.
We zijn geen therapiegroep: er is niks mis met ons. We willen bewuster leven, dat is een gedeelde interesse.

Deze introductie is iets voor jou
• als je een verlangen of belemmering in je leven met een andere blik wil leren zien;
• als je benieuwd bent om in een kleine groep te ontdekken of inquiry & voice dialogue bij je past;
• als je bereid bent om je open te stellen, juist óók als je er tegenop ziet dat je met onbekenden persoonlijke dingen gaat delen.

Wat kan deze groep mij bieden?
Dit groepswerk heeft als doel dat je steeds meer leert om aanwezig te zijn als degene die je bent, in plaats van als degene die je zou willen zijn. De groep is een omgeving om ‘spannende’ dingen te doen. Niet door middel van toneelstukjes, of door óver iets te praten, maar in real life dingen te benoemen en aan te kijken.
Het enige wat je mee hoeft te nemen is moed, vertrouwen en geduld. De groep levert vriendelijkheid en mildheid in hoge dosering, vooral als je rondloopt met gedachten waar je je voor schaamt en waarmee je je alleen voelt.

Even voorstellen
Mijn naam is Annemarie van den Bogaard. Het vinden en bewandelen van een eigen pad gaat bij mij niet vanzelf. Ik ben lang bevattelijk geweest voor ‘hoe het hoort’, en leefde met een ideaalbeeld voor ogen. De zoektocht naar hoe ik zèlf vorm kon geven aan mijn leven heb ik met name in groepsverband gedaan. Wat vond ik het spannend om met anderen te zijn en toch worstelingen te laten zien, er stem aan te geven, ermee te werken, èn er bevrijdend om te lachen. Ik leerde dat er niks mis met me is, maar dat eigen keuzes maken moeilijk is. ‘Man is the best medicine for men’, een bekende uitspraak, en voor mij o zo kloppend.

Praktisch
Op dit moment is er geen nieuwe reeks gepland. Laat weten als je geinteresseerd bent: 
bel 06 20829560 of mail ambogaard@ziggo.nl